Laat hier jouw ervaring met Expeditie Zuiderwaterlinie achter
 02 juli 2019
Marisha

Wauw, wat heb ik een héérlijke elf dagen gehad, ik geniet nog volop na en blik heimelijk nu al met enig heimwee terug. Elf dagen vol flink fysieke inspanning, want vanaf Bergen op Zoom de hele tour tot aan Grave gelopen - alle lange etappes dus - incluis overnachtingen op campings en vróeg uit de veren. Het was mij dan ook vooral om de natuurbeleving te doen: ik heb genoten van de solo wandelingen tussen of óver de weidse Brabantse cultuurlandschappen en dijken, afgewisseld met struintochten door (soms wel héél hoog) opgeschoten ruigten, moerassen en over uiterwaarden. Wind (en volop zon) in het gezicht, en gaan maar! De biertjes op de eindpunten, samen met die ene andere A-tot-Z lange-afstanden-loper Adrie, smaakten daarna des te lekkerder. Met hem en later op de dag, tijdens die zo uitbundig georganiseerde eindfeestjes, nagebabbeld en gekkigheid gemaakt. Kortom: een tijd vol groen én gezelligheid! Met grote dank en dikke knuffels aan allen die zich zo enorm hebben ingespannen voor dit evenement en die mij deze onvergetelijke ervaring bezorgden!

 01 juli 2019
Ruud Beck

Dank jullie voor weer een mooie editie. Heb genoten van de wandelingen en het programma als afsluiting. Ik hou er volgende keer rekening mee dat het wat laat kan worden. Dus hopelijk tot volgend jaar.

 01 juli 2019
Claudia & Philip

⭐️⭐️⭐️⭐️ (5/5)
Bedankt voor alles en hopelijk tot volgend jaar!

 30 juni 2019
Brigitte

De zuiderwater linie is voorbij en wat hebben wij genoten, alle superlatieven schieten tekort ☺. Een geweldige ervaring die we gisteren afsloten met flamenco, tapas en meer.
Enorm dankjewel aan de organisatoren van deze bijzonder mooie ervaring. Volgend jaar komen we weer en wellicht lopen we dan wat meer etappes mee.
Dank🤗👍👌❤. Adriaan en Brigitte

 30 juni 2019
Marjan

En dan vandaag toch echt de allerlaatste etappe van de Expeditie Zuiderwaterlinie. In Ravenstein verzamelen we op het terras van stadsherberg de Keurvorst. Bij aanmelden krijgen we, naast de muntjes voor eten en drinken ook allemaal een spuitflesje met water; bij een temperatuur van boven de 30 graden is dat een goede zet van de organisatie.
Na ophalen van een visum starten we de wandeling o.l.v. de schout die ons in zijn eigen tuin opgravingen laat zien van de voormalige vestingwerken.
De dijk langs de Maas biedt gelukkig af en toe verkoeling in de vorm van schaduwrijke groepjes bomen wat de gids weer de gelegenheid geeft te vertellen over de gevechten met af en toe gigantische manverliezen die hier hebben plaatsgevonden.
Na een paar kilometer verlaten we de vrijstaat en nadat iedereen gelukkig doorgelaten is stappen we in huifkarren die ons een zevental kilometer verder brengen.
De laatste kilometers in Grave wandelen we naar de Markt. En na het verleden jaar geopende museum van de zuiderwaterlinie bekeken te hebben, kunnen we allemaal neerploffen aan de al klaarstaande versierde tafels en genieten van lekkere tapas en drinken. De prachtige, emotionele muziek van Maurice Leenaars en twee Spaanse zangers en een flamencodanseres maken veel indruk.
Ook Noud draagt zijn steentje bij met het zingen van zijn “voorwaarts mars”. De organisatoren worden bedankt door de burgemeester, de wandelaars die de hele afstand van west naar oost hebben gelopen worden ook nog in het zonnetje gezet en
Charlotte heeft weer een toepasselijke uitleg bij het kunstwerk van Bouke met nog een epiloog, kortom, we hebben een fantastische, ontspannen afsluiting van een goed georganiseerd, gezellig en vrolijk evenement.
Volgend jaar weer!

 28 juni 2019
Ilse

Een wandeltocht vol ervaringen: een echte expeditie. We liepen van Den-Bosch naar Vlijmen (Den-Bosch) met onderweg o.a. fort Isabella, het Halvezolenlijntje en de Moerputtenbrug. En onderweg mooie verhalen over de historie en de natuur van dit bijzondere watergebied.

Een leuke club wandelaars en een gezellige organisatie. Waarbij we zijn verwend met drankjes, dropjes en komkommertjes;). We zijn erg benieuwd naar de foto's van Mapito! Bedankt voor deze bijzondere ervaring.

Groet Ilse