Laat hier jouw ervaring met Expeditie Zuiderwaterlinie achter
 28 juni 2019
Ria en Piet

Voorwaarts mars
Wij missen deze kreet nu al.

Wij hebben genoten van onze mooie zuiderwaterlinie, de interessante vertellingen door de verschillende gidsen. De mooie historische plekken die wij mochten bezichtigen. Alle actieve en culturele activiteiten. Was erg interessant.

Daarnaast hebben wij genoten van de medewandelaars, de gastvriendelijkheid van onze begeleiders, An, Isabelle en Ron. Toppie hoor
Uiteraard niet te vergeten Bouke en Noud en natuurlijk al die mensen die hebben bijgedragen om expeditie zuiderwaterlinie tot zo een groot succes te maken.

Helaas konden wij maar 7 dagen meedoen. Wij hopen dat in 2020 de expeditie wordt voorgezet, zodat wij alle 11 dagen kunnen meelopen. Uiteraard hopen wij iedereen dan weer te ontmoeten.

Wij hebben genoten, dank jullie wel voor deze super mooie dagen.

Piet en Ria

 27 juni 2019
Ria

Dat ging naar Den Bosch toe, voor onze vierde etappe. Wat was er weer een aparte startlocatie uitgezocht: het Bolwerk St.Jan aan de Dommel. Met het perfecte weer erbij ging dit zeker een leuke expeditie worden.
Na het gebruikelijke drankje, een korte diapresentatie en een welkomstwoord op weg richting Vught.
Bij Fort Isabellakazerne werden we opgewacht door een tijdgenoot van Frederik Hendrik en stond er een heerlijk waterijsje voor ons klaar. Maar ook aan onze voeten was gedacht, want van pedicure Petra van Gruijthuijsen kregen we als attentie wandelwol, de oplossing voor blaren of ander voetongemak. Een enthousiaste gids vertelde ons over het fort, de kazerne en het regiment wielrijders , maar we moesten door en liepen door de Gement en de Moerputten. Wat een prachtig gebied, waar de horizon nog niet verpest is door windmolens. Ook nog gelopen over 600 m halvezolenlijn en op het eindpunt, Zorgboerderij de Locatie in Vlijmen, werden we opgewacht door Drumfanfare Exempel. Een geweldig onthaal, waar we luisterden al genietend van salade en gevulde paprika.
De bus bracht ons terug naar de Stationsweg in Den Bosch, maar de werkelijke kers op de taart was dat we met z’n vieren (we hadden iemand enthousiast gemaakt om ook mee te gaan) speciaal afgezet werden bij onze auto, die aan de zuidkant van de stad stond.
Helaas is dit onze laatste etappe, maar alle lof voor organisatie, begeleiding en iedereen die op wat voor manier heeft meegewerkt: An, Isabelle, Ron en Noud: bedankt voor alles, vooral voor de gezelligheid. Wat ons betreft: volgend jaar weer.

 26 juni 2019
Ria

Samen met Angelique en Peter voor onze derde etappe op weg naar startplaats Drunen.
Begonnen met een drankje en worstenbroodje, het toezingen van de jarige Ron en het graag in ontvangst nemen van een nevelflesje of handventilator, op weg. Wat een verschil met een week geleden: of je een oven in stapte.
De leiding laat werkelijk niets aan het toeval over, want als we in katzwijm zouden vallen of een appelflauwte kregen, waren daar 2 mannen van het Rode Kruis die ons de hele tocht begeleid hebben. Behalve jerrycans met water hadden ze ook nog gedacht aan zonnebrand. Bedankt mannen!
Het was een mooie route waarbij we onderweg uitleg kregen over het landschap en de sluisjes. Charlotte had haar gedachten weer mooi verwoord bij het kunstwerk van Bouke dat deze keer in het water stond. Deze route is ook erg leuk om te fietsen met als eindpunt natuurlijk de gezellige markt van vestingstadje Heusden. Voordat we op het terras van Havenzicht belandden en begroet werden met muziek van de Stadspijpers van ’s-Hertogenbosch, eerst nog een honinglikeurtje en heerlijke bonbon geproefd. Moe, warm en voldaan stapten we de bus in op weg terug naar Cultuurhuis de Voorste Venne, het startpunt.

 24 juni 2019
Toos Bosters

Er zit een liedje in mijn kop dat ik er niet meer uit krijg. Voorwaarts mars! Heel veel succes wandelaars en organisatie vanavond! Ik sluit me aan bij de reacties van de vorige schrijvers. Het was fantastisch!

 23 juni 2019
Judith

Wat een fantastisch beleving. De route was voor mij bekend, maar nu was het echt pas echt een belevenis.
De verzorging was super, complimenten en dank je wel!
Ik sluit een zeer voldaan weekend af en wil volgend jaar weer mee doen!
De muziek, de verhalen, nieuwe ontmoetingen, de hapjes en drankjes maakte het echt compleet!

 23 juni 2019
Betsie Klein

Wat een topdag weer!
Een interessante rondleiding door Kasteel Breda bij de start van vandaag,een bijzondere gelegenheid want het Kasteel was speciaal voor ons open!
Een prachtige tocht vandaag, opgevrolijkt door muziek en zang van Noud en bij het eindpunt in Oosterhout een geweldig leuke theatervoorstelling en ook weer heerlijke muziek.
Wat zaten we weer gezellig aan de lange tafels, een lekkere salade en drankjes,volop mooie gesprekken en weer heel veel leuke vriendelijke mensen die allemaal genieten van de prachtig opgezette wandeltochten.
We zijn allemaal diep onder de indruk van de organisatie hiervan,An,Isabelle ,Ron,superbedankt !!
Voor de vijfde dag op rij hebben jullie weer een topprestatie geleverd waardoor we allemaal weer hebben kunnen genieten van deze etappe!