Bergen op Zoom – Steenbergen

Ontvangst
De eerste etappe start tegenover station Bergen op Zoom bij Marco’s Intermezzo met een welkomstdrankje. Hier staat het Expeditie- team tussen 10.00 en  11.00 uur klaar om je te ontvangen.
Dat is handig, want dan kunnen we je de laatste informatie meegeven en kun je je vragen nog kwijt. Wandelaars die afgesproken hebben dat we de bagage meenemen, kunnen die hier afgeven.

Onderweg kom je langs Fort De Roovere. Het fort was niet altijd een oase van groene natuur. Ter bescherming van de vesting Bergen op Zoom hield het de Spanjaarden, Fransen én Belgen tegen. De wereldberoemde Mozesbrug is ook een must-see, je wandelt er met droge voeten dwars door het water. Elke dag eindigt de Expeditie met een feestje op de eindlocatie. Vandaag in Steenbergen, waar de restanten van de voormalige vesting hier en daar nog zichtbaar zijn: herstelde bastions, de herkenbaar gemaakte liniegracht en de opgeknapte vestingmuur. Vanaf 20.30 uur in Hotel Restaurant De Wallevis: troubadour Frank van Es zal er een spetterend optreden verzorgen. Muzikaal ambachtelijk vermaak met gitaar, accordeon, zang, gitaarluit en mondharmonica, plezier gegarandeerd!

Daghap
Elke dag kun je op de eindlocatie genieten van een voordelige daghap tussen de €10,00 en €15,00. Vandaag is dat bij eindlocatie De Wallevis in Steenbergen. Trek in lunch of een stevig soepje onderweg? Dan ben je welkom bij De Schaft, de uitspanning bij Fort de Roovere. Hier ben je om 17.30 uur ook welkom bij de feestelijke aftrap van de korte etappe om 17.30 uur.

Overnachten
Wil je fris en uitgerust aan de Expeditie beginnen? Geniet dan de avond ervoor van een nacht in Bergen op Zoom en slaap op de startlocatie bij Marco’s Intermezzo, bij het hippe Stayokay of in één van de vele andere hotels en B&B’s in Bergen op Zoom. Let op, ga je kamperen op de Oudlandse Hoeve? De camping is net een paar kilometer voor het eindpunt. Dus vergeet niet eerst je tent op te zetten voordat je naar Steenbergen komt. Je kunt met de Expeditie-bus mee terug van de Wallevis naar camping Oudlandse Hoeve.

OV
Terug vanaf Steenbergen neem je bus 310 naar Bergen op Zoom. Bushalte Ravelijnstraat Steenbergen, de laatste gaat om 23.33 uur of check de 9292 OV app

Afstand

18,7 km

Startpunt

Intermezzo Café Brasserie
Stationsstraat 33
4611 CB Bergen op Zoom
www.marcosintermezzo.nl

Start

10.00 -11.00 uur (bagage)

Vervoer

Eindpunt

Hotel Restaurant De Wallevis
Kade 2
4651 BS Steenbergen

Party

vanaf 20.30 uur

Cultuur