Breda – Oosterhout

Op zondag 23 juni wordt Expeditie Zuiderwaterlinie vanaf het Kasteel van Breda (nu de KMA) vervolgd. Het Kasteel van Breda is zeer beperkt toegankelijk voor publiek maar voor Expeditie Zuiderwaterlinie wordt hierop een uitzondering gemaakt. In 1530 liet Hendrik III van Nassau Breda omgeven door nieuwe vestingwerken. Hiervan resten nu nog de Duiventoren en de Granaattoren. De Spaanse bezetters werden in 1590 door middel van de list met het Turfschip overmeesterd.

We worden ontvangen op het Kasteel, voordat we met de bus naar Breda-Noord gaan om de route via het Zuiderwaterlinie Wandelpad verder te vervolgen.

Let op: Het Kasteel van Breda is onderdeel van de Nederlandse Defensie Academie en is dus militair terrein. In het belang van de veiligheid van bezoekers en die van de NLDA zelf zijn de voorwaarden voor toelating tot het terrein zeer strikt. Toegang tot het terrein is alléén mogelijk wanneer je naam op de gastenlijst staat vermeld en je het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Meld daarom voor deze etappe elke wandelaar duidelijk aan!  

Via een prachtig natuurgebied word je naar Oosterhout geleid, waar in het Slotpark het feest losbarst vanaf 16.30 uur. In een half vliegtuig, een Anatonov 2, is BOOT van het theaterduo Vincent de Rooij en Daan Mathot te zien. Vol met spectaculaire decorwisselingen en optische illusies verhaalt dit hilarische drieluik over hoog en laag, hoop en vrees, illusies en de waan van godsdienst. PuurBabs brengt op haar beurt een repertoire van jazz, blues, easy listening, lounge en soul. Zonder opsmuk, maar met passie en gevoel. Wie de diepe soulstem van PuurBabs eenmaal heeft gehoord, vergeet haar nooit meer.

OV
Start je in Breda? Het is slechts 10 minuten lopen van Station Breda naar het Kasteel van Breda. Voor vervoer vanuit Oosterhout terug naar Breda wordt gezorgd. Check de 9292 OV app.

Afstand

8,5 km

Startpunt

Kasteel van Breda (KMA)
Kraanpoort – Kraanstraat 4
4811 MA Breda

Start

13.00 uur – verzamelen
13.30 uur – start

Vervoer

De gratis bus terug naar de startlocatie vertrekt om 19.30 uur

Eindpunt

Slotpark/ Café de Vrijheid
Heuvel 11
4901 KB Oosterhout

Party

vanaf 17.00 uur

Eten

Restaurant De Vrijheid
Heuvel 11
4901 KB Oosterhout

Cultuur

Vincent de Roij & Daan Mathot

PuurBabs