Dinteloord – Willemstad – Klundert

Willem van Oranje maakte van Ruigenhil in 1583 een versterking met als doel de zeearmen die toegang boden tot Holland te verdedigen. Door de eeuwen heen kwamen hier namelijk veel ongenode gasten. Ook Napoleon bouwde hier verdedigingswerken, zoals Fort Sabina. Vestingstad Klundert was een belangrijke schakel van de zuidelijke verdedigingslinie tegen de Spanjaarden. De gerestaureerde vestingwerken liggen in prachtige natuurgebieden zoals de Buitengorzen en Ruigenhil.

Ontvangst
Vervolg je route naar vestingstad Willemstad. De stad van Willem van Oranje, vader des vaderlands. In Klundert worden de wandelaars met tal van activiteiten onthaald tijdens Klundert op een Kluitje: een grote braderie, kermis en drie podia. Van een feestelijke dagafsluiting gesproken!

Daghap
Heb je je aangemeld voor de daghap? Die staat klaar bij De Stad Klundert.

Overnachten
De volgende etappe vertrekt vanaf Zevenbergen. Verstandig om ’s avonds dus al in Zevenbergen te overnachten. Meld je bij het Expeditie-team als je ’s avonds vanaf Klundert met de bus mee wilt rijden naar de camping Mariafarm of Hotel Zevenbergen.

OV
Neem bus 117 naar NS Station Breda. De laatste vertrekt om 21.17 uur of check de 9292 OV app.

Afstand

28 km

Startpunt

Hotel Restaurant Havenzicht
Havenweg 19
4671 BS Dinteloord

Start

10.00 -11.00 uur (bagage)

Vervoer

Bus 117 Breda CS

9292.nl

Eindpunt

De Stad Klundert
Molenstraat 33
4791 HL Klundert

Party

vanaf 20.30 uur