Fort de Roovere – Steenbergen

De eerste etappe van Expeditie Zuiderwaterlinie start om 17.30 uur op Fort De Roovere.

Fort de Roovere was niet altijd een oase van groene natuur. Ter bescherming van de vesting Bergen op Zoom hield het de Spanjaarden, Fransen én Belgen tegen. De wereldberoemde Mozesbrug is ook een must-see, je wandelt er met droge voeten dwars door het water. Eindigen doen we samen in Steenbergen, waar de restanten van de voormalige vesting hier en daar nog zichtbaar zijn: herstelde bastions, de herkenbaar gemaakte liniegracht en de opgeknapte vestingmuur. Ook de wandelaars van de lange etappe sluiten aan bij het avondfeest, na hun tocht van 19 km vanuit Bergen op Zoom. Vanaf 20.30 uur is in De Wallevis plezier gegarandeerd met troubadour Frank van Es op gitaar, accordeon, zang, gitaarluit en mondharmonica.

Ontvangst
Bij Fort de Roovere is voldoende parkeergelegenheid.

Bij De Schaft, de horeca-gelegenheid bij Fort de Roovere, word je ontvangen met een drankje en een mini-gebakje uit de streek. Een vrolijk muzikaal onthaal en de Borgerij Berghem op den Zoom en Cavalerie 1855 doen ons in stijl uitgeleide. De opa van Peter Sinke was een van de ontdekkers van het Fort de Roovere. Hij loopt mee en vertelt onderweg, net als zijn collega Mike Mulder van de werkgroep Fort de Roovere. Onderweg komen we kunstwerken tegen van ruimtelijk ontwerper Bouke Bruins.

OV
Kom je met het openbaar vervoer? Neem bus 310 van Bergen op Zoom CS naar bushalte Molenplein in Halsteren bij Hotel de Ram. Dan nog een klein half uur lopen of check de 9292 OV app

Afstand

12,5 km

Startpunt

Fort de Roovere
De Schaft
Schansbaan 8
4661 PN Halsteren

Start

17.00 uur – verzamelen
17.30 uur – start

Vervoer

Voor vervoer terug naar de startlocatie wordt gezorgd

Eindpunt

Hotel Restaurant De Wallevis
Kade 2
4651 BS Steenbergen

Party

vanaf 20.30 uur

Eten

De Schaft
Schansbaan 8
4661 PN Halsteren

Cultuur