Lith – Megen

Op de etappe Lith – Megen is het heerlijk genieten in het Maasmeandergebied. Rust en ruimte, vergezichten links en rechts van de dijk. Van wie was het, Megen? Over de soevereiniteit is lang gesteggeld. Eeuwenlang was vestingstad Megen als zelfstandig graafschap van zichzelf, dat ook geen deel van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden was. Pas in 1800 ging Megen weer echt onderdeel uitmaken van Brabant, en later, in 1814, ook van het Koninkrijk der Nederlanden. Tussen de 18e -eeuwse Lindenlaan, de uiterwaarden en de Maas, ligt het Kasteel van Oijen. Tot voor kort niet toegankelijk voor het publiek, maar eigenaar Vereniging Natuurmonumenten bracht daar verandering in. Vandaag de dag is het een luxe groepsaccommodatie en trouwlocatie.

Programma
In Acropolis, het gemeenschapshuis in Megen, wordt de tentoonstelling ‘Mens en Maas’ om 20.00 uur geopend. In 2023 gaat het project Meanderende Maas van start, dat dijken ophoogt, de rivier meer ruimte geeft en zorgt voor nieuwe natuur. Het slotfeest van deze etappe vieren we bij Camping de Maasakker, waar marshmallows bij de vuurplaats en plattelands rock & lol van De Revuo’s bewijzen dat de Maas hier vooral verbindt!

Daghap
De daghap staat voor je klaar bij De Maasakker. Wel even reserveren.

Slapen
Voor wie kampeert: we eindigen op Camping De Maasakker dus na het feestje rol je zo je tent in!

OV
Vanaf Station CS Oss, bus 662 ga je naar Hertog Janstraat in Lith. Vanaf het eindpunt neem je de bus vanaf halte W. Kippstraat naar Oss. Let op, de laatste bus vertrekt om 17.33 uur.  Check ook de 9292 OV app.

Afstand

19,5 km

Startpunt

Hertog Jan van Brabant
Marktplein 13
5397 EV Lith

 

Start

10.00 – 11.00 uur (bagage)

Vervoer

Eindpunt

Camping de Maasakker
Rulstraat 3
5366 KA Megen

Party

vanaf 20.30 uur

Cultuur

Expositie Mens en Maas – Acropolis

De Revuo’s