Megen – Grave

Het was in het Land van Cuijk de beste plek voor een nieuwe vesting, daar bij de Maas, bij de monding van de Raam. Daarom bouwden de heren van Cuijk er in de 12e-eeuw een kasteel. Er kwamen veel mensen op af; Grave werd een echt handelsstadje. Geen vestingstad is zó vaak veroverd en belegerd als vestingstad Grave. Klein wonder dat er nog zoveel moois van over is. Na iedere oorlog krabbelde Grave weer op. Daardoor kun je er nu genieten van Brabantse gezelligheid omringd door eeuwenoud militair erfgoed zoals fort Grave.

De laatste etappe van de Expeditie Zuiderwaterlinie eindigt in Grave. Tot 18.00 uur is het bezoekerscentrum Zuiderwaterlinie geopend. Haal hier je speciale sleutelhanger op!

We sluiten af met een feest in Spaanse sferen. Waar de Zuiderwaterlinie bedoeld was om de vijanden vanuit het zuiden op afstand te houden, omarmen we vandaag de dag de mediterrane cultuur..
De uit Eindhoven afkomstige Maurice Leenaars werd al op jonge leeftijd gegrepen door het ritme, de passie en tonen van de flamenco. Vandaag sluit hij de Expeditie Zuiderwaterlinie in stijl af samen met Antonio Paz – zang, José Ligero – zang en Elena ‘La Grulla’ – dans.

XL of XXL?
Vandaag heb je de keuze. Óf je kiest voor de XXL-wandelroute van 40 km van Megen naar Grave óf je kort hem met 10 km af door van knooppunt 58 direct door te lopen naar knooppunt 60. Je komt dan niet door Reek en bent na 30 km op het eindfeest in Grave.

Slapen
Deze laatste dag nog even genieten en overnachten in Grave? Je hebt de mogelijkheid om in het Emmausklooster Velp te overnachten, zo maak je je Expeditie Zuiderwaterlinie helemaal zen!

OV
Neem bus 99 van de Markt in Grave naar Station CS Nijmegen. Check de 9292 OV app.

Afstand

40 km

Startpunt

Camping de Maasakker
Rulstraat 3
5366 KA Megen

 

Start

10.00 – 11.00 uur (bagage)

Vervoer

Bus 9 – 99 Nijmegen CS

Eindpunt

Markt, Grave

Party

vanaf 17.00 uur

Eten

Spaanse hapjes op de Markt, Grave